Werkgroep Zwembad Bolsward roept op: ‘Word vriend’

(© Foto: Niels de Vries.)

Werkgroep Zwembad Bolsward roept op: ‘Word vriend’

 Vandaag om 17:19 uur

De Werkgroep Zwembad Bolsward is met een actie gestart om vrienden en sponsoren te werven. ‘Om de steun vanuit de gemeenschap concreet te maken’, zo schrijft het. De eerste aanmeldingen stromen binnen.

Enige haast is daarbij wel geboden: voor 1 maart moet de werkgroep een statusupdate van de plannen overleggen aan de gemeente, want door Súdwest wordt om ‘brede steun en een concrete, significante bijdrage’ gevraagd vanuit de mienskip. Hoe hoog die bijdrage moet zijn is echter niet bekend bij de werkgroep. 

Scholen, bedrijven en de Bolswarder stichtingen zijn aangeschreven en binnenkort volgt nog een flyeractie. ‘We zullen nú in groten getale moeten laten zien dat Bolsward haar zwembad echt graag wil behouden en nieuw leven wil inblazen. We roepen daarom iedereen op die het zwembad wil behouden om vóór 1 maart vriend, sponsor of donateur te worden op onze nieuwe website www.zwembadbolsward.nl‘, zo luidt de boodschap.

Eind vorig jaar riep de werkgroep op om een nieuwe naam voor het Bolswarder zwembad te verzinnen. Daar kwam een ‘overweldigend aantal’ inzendingen op binnen. Binnenkort wordt de winnende naam ‘op spetterende wijze bekend gemaakt’.